Profesii

Potenţialul industriei de outsourcing este exploatat doar la jumătate încât doar 125.000 lucrează deja, dintr-un potenţial de 300.000 angajaţi

Potenţialul industriei de outsourcing este exploatat...

Autor: Raluca Nicolae

14.03.2019, 14:24 217

Potenţialul din industria de business service a ajuns la 300.000 de angajaţi, dublu faţă de cei 125.000 de angajaţii care lucrează deja , a transmis joi ABSL.

“Industria noastră este una dintre cele mai dinamice din România, potenţialul fiind de 300.000 de angajaţi, acum lucrând în industrie circa 125.000 de oameni. Industria de outsourcing oferă posibilitatea de dezvoltare personală foarte rapidă”, a declarat Bogan Pelinescu, Preşedintele ABSL.

Potrivit unui studiu realizat de ABSL în parteneriat cu KPMG, salariul entry-level în industria de business service a crescut cu până la 30% mai mult, în comparaţie cu minimul pe economie al angajatorilor cu studii superioare. Pentru specialiştii în project management salariul începe de la 5.000 lei şi poate ajunge la 20.000 lei lună, iar pentru cei din domeniul financiar sau servicii clienţi, salariul entry-level poate începe de la 3.300 lei brut pe lună.

De asemenea, majoritatea companiilor oferă bonusuri de limbă, iar cunoscătorii de franceza, germana, italiana sau spaniola sunt plătiţi cu bonusuri ce variază între 270 de lei brut şi 3.000 de lei brut pe lună.

În ceea ce priveşte automatizarea din industria outsoucing, Bogdan Barbu spune că robotizarea unor activităţi care presupun o procesare repetitivă, îi ajută pe angajaţi sa îşi desfăşoare activităţile la locul de muncă mai eficient. Roboţii deveni tot mai mult “asistenţii” angajaţilor, fără a înlocui forţa de muncă deja existentă.

ABSL este cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul de business services în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO