Cei care îndrăznesc să facă doi-trei paşi pe Strada Piaţa Amzei, colţ cu Calea Victoriei, nu au cum să nu observe coada – mai ales în zilele de weekend – din faţa unui magazin aflat la parterul unei clădiri cu două etaje, îngălbenite de vremuri. Aici este Patiseria Comteia, a cărei rezistenţă în timp a fost asigurată de un antreprenor devenit deja legendă: Nea Mihai. Este un nume devenit brand care face faţă cu brio concurenţei internaţionale de pe cea mai cunoscută arteră bucureşteană.
Din spatele vitrinei, de aici îi întâmpină deseori pe bucureştenii plimbăreţi nea Mihai, cel care a adus în Capitală acum mai bine de 30 de ani reţeta proprie de merdenele. „Totul a pornit în ă85, când familia mea a venit în Bucureşti din zona Dobrogei. De atunci, toţi cei trei fraţi, printre care şi tatăl meu şi nea Mihai, s-au ocupat de această unitate. Eu am venit ulterior în business. (...) Lumea vine aici pentru noi, pentru produsele emblematice şi pentru istoria locului. Nea Mihai e legendă acolo - din '85, neîntrerupt, în fiecare după-miază.
A venit aici direct din armată. Deja toată lumea ştie despre el”, a spus George Gheorghe, nepotul lui nea Mihai şi cel care figurează în acte ca fiind administratorul firmei Comteia Impex SRL, sub care funcţionează patiseria. În micul laborator propriu din spatele patiseriei se află întreaga familie a lui nea Mihai, dar şi încă două angajate care, deşi nu sunt rude ale acestora, au devenit în toţi aceşti ani, după cum spune administratorul, parte din familie. În total, patiseria are nouă angajaţi.