Profesii

Povestea de succes a unui tânar care a plecat din România cu loteria vizelor iar acum şi-a deschis propria afacere in New York

Povestea de succes a unui tânar care a plecat din...

Autor: Business Magazin

23.09.2018, 08:05 1322

Petrică Ruţă
Funcţie: CEO Siscale
Oraş de reşedinţă: New York, SUA

De ce anume vă este cel mai dor din România?
România este foarte frumoasă. Nu pot să zic că îmi este dor de ceva anume, având în vedere că pe durata verilor lucrez din România. Însă cred că oamenii sunt mult mai deschişi în România, iar mâncarea încă are gust.

Dar la polul opus, cel mai puţin dor?

Lucruri minore gen birocraţie, manele, politică.

Spuneţi-mi trei lucruri care ar trebui îmbunătăţite în România.
Infrastructura – ar fi frumos dacă şi drumurile ar fi la nivelul calităţii internetului. Şi poate ar fi bine să fie acordate mai multe facilităţi tinerilor pregătiţi, pentru a nu mai fi tentaţi să emigreze.

Cum e traficul În România faţă de unde locuiţi? Dar cafeaua şi scena culinară?
Foarte interesantă întrebare. Când lucram ca angajat, durata navetei zilnice către biroul din Midtown Manhattan era undeva între 1,5 şi 2 ore. Doar dus. Asta pentru că, de cele mai multe ori, trebuia să ajung la o anumită oră dimineaţa. Acum sunt un pic mai flexibil, plec mai târziu de acasă şi la dus timpul s-a redus până la sub 1 oră.

Cafeaua nu este aşa de bună ca în România. Se pare că americanii preferă dark roast vs. medium roast, nu ştiu de ce. Eu prefer aroma de espresso medium roast. Din punct de vedere culinar, la New York este apogeul, asta dacă vorbim de weekend, când ne găsim timp să mergem la restaurant. În suburbii, este cu totul diferit.

Dacă vă întoarceţi în România, vreţi să veniţi ca angajat sau antreprenor?
Greu de spus. Înainte să emigrez, nu mă vedeam antreprenor în România şi cred că este o piaţă aparte din acest punct de vedere. Posibil amândouă.

Citiţi continuarea AICI

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO