Profesii

Business MAGAZIN. Cum a ajuns Bogdan Cioroianu, un absolvent de academie navală, să intre în afacerea cu telefoane mobile GSMnet, ajungând liderul pieţei de componente şi accesorii, cu afaceri de 31 mil. euro

Bogdan Cioroianu, fondator şi CEO al GSMnet: „Este foarte importantă cunoaşterea pieţei şi a clienţilor. Identificarea nevoilor şi dorinţelor acestora trebuie să stea la baza oricărei viziuni sau strategii asupra unei companii. Fiţi deschişi la inovaţie şi căutaţi constant modalităţi de a aduce îmbunătăţiri în servicii sau produsele pe care le aveţi în portofoliu. Investiţi, de asemenea şi în dezvoltarea continuă a angajaţilor. O echipă puternică şi bine coordonată joacă un rol crucial în succesul oricărei afaceri.”

Autor: Ioana Matei

23.07.2023, 19:00 1049

Pentru Bogdan Cioroianu, faptul că nu şi-a urmat planul iniţial de carieră a venit cu oportunitatea dezvoltării unui business care a crescut concomitent cu evoluţia pieţei smartphone-urilor. Un ritm cât se poate de rapid dacă ne gândim la multitudinea de branduri şi competiţia în materie de noutăţi ce se dă între ele – care se reflectă şi în veniturile înregistrate de GSMnet, primul brand de accesorii şi componente pentru afaceri din România.

Fiind un fan al tehnologiei, apariţia telefoanelor mobile m-a atras, iar împreună cu un prieten foarte bun, care era dealer Connex la vremea respectivă, am început administrarea câtorva magazine de telefoane mobile”, descrie Bogdan Cioroianu, fondatorul şi CEO-ul GSMnet,  modul în care a început să se orienteze în această direcţie.

Brandul pe care el îl reprezintă este activ pe piaţă de mai bine de aproximativ 18 ani şi a devenit lider în privinţa vânzărilor de componente şi accesorii pentru telefoane mobile, având în paralel atât colaborări cu zona B2B (furnizează componente către service-uri din ţară, inclusiv către acele „insule” din malluri şi alte centre comerciale), dar fiind şi furnizor direct - B2C. Brandul face parte din businessul Mobiparts, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 31 de milioane de euro şi include şi Mobiparts.ro, dedicată exporturilor.

Bogdan Cioroianu a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân în anul 2001, dorinţa lui fiind de a deveni ofiţer maritim naval, însă, în anul III de facultate, în cel de-al doilea voiaj de practică, nu a mai continuat această carieră din cauza unui accident. Ulterior, apariţia magazinelor online l-au convins că în direcţia aceasta i-ar plăcea să îşi dezvolte parcursul profesional – iar aşa a luat fiinţă GSMnet.ro, un magazin care la acea vreme se adresa în mod special micilor centre de reparaţii din ţară.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO