Profesii

Cine este cel mai puternic director financiar din România: La 45 de ani are pe mână 5,1 miliarde de euro

Cine este cel mai puternic director financiar din...

Autor: Corina Zamfir

02.07.2017, 14:38 8218

Cel mai puternic director financiar din România este Liviu Bocşaru de la Grupul Renault România, el având pe mână 5,1 miliarde de euro.

Liviu Bocşaru nu s-a gândit niciodată că va fi directorul financiar de la Dacia. „Faptul că eu sunt director financiar la automobile Dacia arată clar încrederea pe care Grupul Renault o acordă expertizei pe care o avem în domeniul financiar pentru că alături de mine mai sunt aproape 300 de persoane. Cu toţii am reuşit în timp să câştigăm încrederea headquarter-ului de la Paris, care ne-a lăsat pe mână 5,1 miliarde de euro”, a declarat Liviu Bocşaru prezent la ediţia specială ZF Live – “Cei mai mari jucători din ecomonie 2017”.

El consideră că modelul de business al Dacia este unul care poate fi replicat.

“Economia merge foarte bine. Grupul Renault, cu automobile Dacia, partea componentă a Grupului Renault România, a avut un an 2016 extradordinar, cu rezultate foarte bune, an în care am doborât câteva recorduri. Am depăşit acel plan psihologic de 5 miliarde de euro cifră de afaceri. Este o creştere foarte bună”, a adăugat el.

Renault, proprietarul Dacia, este cea mai mare companie din România, cu venituri care au crescut cu 25% la 13,13 mld. euro în primele trei luni ale acestui an datorită extinderii gamei de mo­dele.

Liviu Bocşaru s-a născut în anul 1972 la Piteşti şi a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din Craiova.

În 1996 îşi începe activitatea la Dacia în cadrul departamentului de Achiziţii, iar din 1999 devine, pe rând, şef serviciu eficienţă economică, şef serviciu audit şi misiuni speciale şi şef departament control de gestiune inginerii şi IT.

Din 2007 preia conducerea activităţii financiare şi de gestiune a Renault Mécanique Roumanie, iar din 2009 este şef departament control de gestiune al Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia.

Din 2010 se alătură filialei comerciale (RCR) în funcţia de director control de gestiune şi administrativ financiar, iar doi ani mai târziu (2012) este propus pentru funcţia de director executiv al tuturor activităţilor financiare ale Grupului Renault în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO