Profesii

Premierul Ludovic Orban: Statul, prin modul în care plăteşte salariile în sectorul public, face concurenţă mediului privat

Premierul Ludovic Orban: Statul, prin modul în care...

Autor: Ramona Cornea

13.12.2019, 12:39 770

Premierul Ludovic Orban afirmă că statul face concurenţă mediului de afaceri prin salariile pe care le plăteşte angajaţilor din sfera publică.

”M-am uitat pe structura salarizării în sectorul public. Nu ştiu dacă în vreo altă ţară se adoptă un grafic al salarizării care să prevadă o creştere pe patru ani de zile. Mă mir că nu au prevăzut creşterea pe 100 de ani, pe un mileniu. (...) Am ajuns în situaţia în care salariul mediu în mediul public este mai mare decât salariul mediu în mediul privat. Am ajuns în situaţia în care, în mod neloial guvernul, prin modul în care plăteşte salariile în sectorul public, a ajuns să creeze concurenţă mediului privat. Sunt entităţi publice care plătesc anjagaţii cu 30% peste cât îşi plătesc societăţi din mediul privat. Uşor-uşor, lucrurile acestea trebuie schimbate, trebuie să revenim la normalitate”, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul şedinţei plenare a Coaliţiei pentru Dezvoltarea României(CDR).

Prim-ministrul le-a subliniat reprezentanţilor mediului de afaceri imporanţa taxelor pe care aceştia le plătesc la bugetul de stat şi, mai ales, importanţa pe care o vor avea aceste taxe în anul ce urmează.

”Din cauza creşterii pensiilor şi a salariilor, mergem pe sârmă, acesta este adevărul. Nu mai poate suporta bugetul, pârâie din încheieturi. Este foarte important ca taxele să fie plătite în anul ce urmează. Faceţi profit, dar să se vadă lucrul acesta şi la buget”, a adăugat Ludovic Orban. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO