Profesii

Preşedintele Emmanuel Macron a numit-o pe Elisabeth Borne în funcţia de prim-ministru, la scurt timp după ce Jean Castex şi-a dat demisia din aceeaşi funcţie

Preşedintele Emmanuel Macron a numit-o pe Elisabeth...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

16.05.2022, 19:37 382

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de prim-ministru, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial şi înaintea alegerilor legislative.

"Preşedintele Republicii a numit-o pe doamna Elisabeth Borne în funcţia de prim-ministru şi i-a acordat sarcina formării guvernului. Este o alegere a competenţei în slujba Franţei", a comunicat Palatul Elysée, potrivit cotidianului Le Figaro.

Elisabeth Borne a ocupat funcţiile de ministru al Transporturilor, Tranziţiei Ecologice şi Solidarităţii. Din iulie 2020, este ministru al Muncii.

Este a doua femeie care ocupă funcţia de prim-ministru al Franţei, după Edith Cresson, în 1991, conform cotidianului Le Monde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO