Profesii

Previziuni sumbre: Roboţii vor înlocui la nivel global 7 milioane de joburi, iar deficitul de candidaţi se adânceşte în IT, vânzări şi marketing

Previziuni sumbre: Roboţii vor înlocui la nivel global...

Autor: Mihaela Pascari

05.04.2017, 00:05 605
În următorii trei ani piaţa muncii va pierde circa 7 milioane de locuri de muncă la nivel global, joburi care implică digitalizarea, a spus Monika Todor, European consumer goods leader în cadrul companiei Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.
 
„Automatizarea şi roboţii au un impact important asupra pieţei forţei de muncă. Până în 2020 din cauza avansului tehnologic vom avea o pierdere brută de 7 milioane de joburi“, a afirmat Monika Todor în cadrul unei conferinţe în care a prezentat rezultatele unui studiu realizat de Mercer despre tendinţele pieţei muncii în 2017.
 
Piaţa muncii suferă în momentul de faţă de un deficit acut de candidaţi, în spe­cial în domeniul IT. Studiul a­ra­tă că în următorii ani lipsa de can­di­da­ţi se va adânci, şi nu doar în sec­to­rul IT, ci şi în cele de marketing sau vân­ză­ri.
 
„Principalele îngrijorări ale celor 400 de directori executivi care au participat la studiu sunt cele legate de deficitul de candidaţi din piaţa muncii, îmbătrânirea forţei de muncă, dar şi impactul pe care îl va avea avansul tehnologic“, a spus Monika Todor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO