Profesii

Prima mare recrutare din ultimii zece ani. Administraţia Penitenciarelor a scos la concurs peste 1.000 de posturi

Prima mare recrutare din ultimii zece ani. Administraţia...

Autor: Mirabela Tiron

23.06.2016, 00:06 1422

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), care primeşte în acest an finanţări de 1,2 miliarde de lei de la stat, a scos la concurs 1.000 de posturi, de agenţi în sectorul operativ (pază, supraveghere, escortare), agenţi administrativi (contabilitate, financiar, logistică), ofiţeri psihologi, potrivit datelor de pe site-ul administraţiei.

Acesta este primul an de după 2006 când ANP a scos la concurs un număr atât de mare de posturi, la care au acces şi cei din afara siste­mu­lui.  Oficialii administra­ţiei nu au răspuns solicitării ZF până la închiderea ediţiei.

Pentru primele 700 de poziţii scoase la concurs (agenţi operativi, ofiţeri) s-au înscris în jur de 7.000 de per­soane, po­trivit lui Ştefan Teoroc, preşedintele Sindi­catului Na­ţio­nal al Lucrăto­rilor de Penitenciare.

Venitul unui agent ope­ra­tiv nou intrat în sistem ajun­ge şi la 2.000 de lei, cu spo­ruri in­clu­se. „Salariul bun, peste sa­la­riul mediu, dar şi mirajul unui serviciu sigur, cu pensie asi­gurată, îi atrag pe tineri să încerce să in­tre în sis­temul peniten­ciar“, a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO