Primăria Bucureşti împrumută 555 mil. lei emiţând obligaţiuni, pentru a-şi plăti o datorie din 2015

16 apr 2018 Autori: Dan Straut , Mediafax

Municipiul Bucureşti informează, luni, că va lansa o nouă emisiune de obligaţiuni cu o valoare nominală totală de 555 de milioane de lei, în cadrul unei emisiuni dedicate numai investitorilor calificaţi. Banii vor fi folosiţi pentru refinanţarea unei datorii angajate în 2015.

Obligaţiunile sunt „emise în formă dematerializată prin înscriere în cont, negarantate, neconvertibile, cu o rată anuală fixă a dobânzii de 5,6% şi o scadenţă de 10 ani”. Titlurile astfel emise „vor fi vândute în România exclusiv investitorilor calificaţi, astfel cum sunt definiţi în art. 2 alin. (1) pct. 21 din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă (Legea 24/2017) identificaţi de către membrii asocierii formate din Banca Comercială Română SA, BRD - Groupe Societé Generale SA şi Raiffeisen Bank SA”, se arată îăntr-un comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

„Plasamentul nu constituie o ofertă publică de valori mobiliare şi va fi efectuat în temeiul excepţiei prevăzute la art. 5 alin. (1), literă b) din Legea nr. 24/2017, nefăcând obiectul unui prospect de ofertă publică de valori mobiliare”, precizează municipalitatea.

Potrivit PMB, „plasamentul se va desfăşura în data de 18 aprilie 2018 şi are drept scop refinanţarea unei părţi din datoria publică locală provenită din emisiunea de obligaţiuni realizată de Municipiul Bucureşti în anul 2015, cod ISIN ROPMBUDBL012, cod LEI 529900V5NUSUYNC7R358”.

Ulterior finalizării Plasamentului, Municipiul Bucureşti intenţionează să solicite admiterea Obligaţiunilor vândute în Plasament la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursă de Valori Bucureşti în baza unui prospect de admitere la tranzacţionare ce va fi aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Detaliile plasamentului vor fi comunicate de către membrii Asocierii exclusiv investitorilor cărora li se adresează plasamentul”, precizează PMB.

 
Cuvinte cheie:
OBLIGATIUNI
, BURSA
, FINANTE
, bucuresti
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide