Profesii

Primele declaraţii ale Olguţei Vasilescu după ce a fost adoptată revoluţia fiscală

Primele declaraţii ale Olguţei Vasilescu după ce a...

Autor: Gabriel Pecheanu, Mediafax

08.11.2017, 15:41 2369

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului, că va prelungi perioada de introducere a contractelor individuale de muncă pentru ca angajatorii ”să nu aibă niciun fel de problemă” când vor mări salariile brute.

”Referitor la întrebarea pe care mi-aţi pus-o în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută dacă REVISAL este pregătit astfel încât să poată să suporte modificarea contractelor individuale de muncă de la data de 1 ianuarie. Am făcut toate verificările necesare, sistemul informatic este pregărit. În perioada următoare vom veni cu o HG care prelungeşte la (cu încă - n.r.) 20 de zile lucrătoare, adică pentru toată luna ianuarie, perioada de introducere a contractelor individuale de muncă, astfel încât angajatorii să nu aibă niciun fel de problemă din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Modificarea contractelor individuale de muncă este necesară în urma adoptării transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, fapt ce impune recalcularea salariilor brute şi, implicit, modificarea contractelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO