Profesii

Primul job la 20 de ani: risc sau beneficiu pentru economie?

Primul job la 20 de ani: risc sau beneficiu pentru economie?

Autor: Corina Mirea

11.08.2015, 00:06 1277

Vârsta medie la care românii intră în câm­pul muncii este de aproape 20 de ani, „flu­xul“ de tineri care invadează pia­ţa mun­cii fiind generat în principal de se­zo­nul cald, când, odată ce au terminat anul şcolar, liceenii şi studenţii se gân­desc să îşi suplimenteze veniturile sau să de­vină in­dependenţi din punct de vedere fi­nan­ciar, conform unui studiu realizat de plat­forma online de joburi smartdreamer.ro.

„Datele obţinute ne indică faptul că ro­mânii încep să lucreze înainte să îm­pli­nească 20 de ani, media exac­tă fiind, conform răs­punsurilor celor 1.500 de res­pondenţi, de 19,8 ani. Deloc sur­prin­ză­tor, în ma­jo­ritatea ca­zu­rilor aceş­tia îşi încep acti­vitatea pro­fesio­na­lă în timpul verii, odată in­traţi în cea mai lungă vacanţă din an“, spune Vlad Curtifan, PR manager al site-ului de joburi.

Profesorii susţin însă că intrarea precoce în câmpul muncii are mai multe dez­avantaje pentru tineri decât bile al­be. Totuşi, în multe cazuri, liceenii sau stu­denţii nu pot fi convinşi să refuze un sala­riu pentru a-şi putea finaliza studiile, chiar dacă, pe termen lung, diploma le-ar garanta oferte de muncă mai generoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO