Problemele se extind: Pe lângă faptul că nu sunt prea mulţi doritori care vor să muncească, piaţa muncii se confruntă cu o lipsă acută de competenţe „Nu mai vrem 500 de angajaţi, ci vrem 50, dar buni“

8 iun 2018 Autor: Adelina Mihai

Piaţa muncii a trecut prin schimbări majore în ultimii 20 de ani, iar abilităţile pe care angajatorii le caută la candidaţi s-au schim­bat şi ele foarte mult. În plus, firmele sunt nevoite să in­vestească mai mult în cursuri şi programe de training, deoarece an­gajaţii au rămas în urmă cu „actualizarea competenţelor“.

Dincolo de faptul că nu există suficientă forţă de muncă, pia­ţa muncii se confruntă cu o criză de competenţe, iar firmele de recrutare sunt nevoite să aducă personal din alte zone din ţară sau chiar să apeleze la forţa de muncă din străinătate.

„Toţi angajatorii ne cer candidaţi capabili să rezolve pro­ble­me şi să ducă procese de la început la sfârşit, să lucreze cu echipe di­ferite şi din culturi diferite, caută abilităţi «soft», în timp ce com­petenţele tehnice solicitate se transformă“, a spus Stefano Colli-Lanzi, CEO şi fondator al grupului italian Gi Group, o companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.06.2018

 
Cuvinte cheie:
Piata muncii
, competente
, angajati
, abilitati
, angajatori
, forta de munca
, recrutare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide