Profesii

Problemele se extind: Pe lângă faptul că nu sunt prea mulţi doritori care vor să muncească, piaţa muncii se confruntă cu o lipsă acută de competenţe „Nu mai vrem 500 de angajaţi, ci vrem 50, dar buni“

Problemele se extind: Pe lângă faptul că nu sunt prea...

Autor: Adelina Mihai

08.06.2018, 00:07 3887

Piaţa muncii a trecut prin schimbări majore în ultimii 20 de ani, iar abilităţile pe care angajatorii le caută la candidaţi s-au schim­bat şi ele foarte mult. În plus, firmele sunt nevoite să in­vestească mai mult în cursuri şi programe de training, deoarece an­gajaţii au rămas în urmă cu „actualizarea competenţelor“.

Dincolo de faptul că nu există suficientă forţă de muncă, pia­ţa muncii se confruntă cu o criză de competenţe, iar firmele de recrutare sunt nevoite să aducă personal din alte zone din ţară sau chiar să apeleze la forţa de muncă din străinătate.

„Toţi angajatorii ne cer candidaţi capabili să rezolve pro­ble­me şi să ducă procese de la început la sfârşit, să lucreze cu echipe di­ferite şi din culturi diferite, caută abilităţi «soft», în timp ce com­petenţele tehnice solicitate se transformă“, a spus Stefano Colli-Lanzi, CEO şi fondator al grupului italian Gi Group, o companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă în regim temporar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO