Profesii

Producătorul de ţigări British American Tobacco are un nou director general la fabrica din Ploieşti

Producătorul de ţigări British American Tobacco are un...

Autor: Bianca Ciocotisan

17.05.2018, 17:07 1236

Fostul director al unităţii de la Ploieşti, Francisco Toso, a condus divizia începând cu anul 2015, iar de la 1 mai acesta a preluat un alt post în cadrul companiei din Africa de Sud.

„În cei 27 de ani petrecuţi în cadrul BAT, Michael Adamson a fost implicat în operaţiunile companiei din Canada, Elveţia şi Ungaria. Înainte de a se alătura echipei din România, Adamson a lucrat la Globe House - sediul global al BAT din Londra, Marea Britanie - ca membru al echipei globale de producţie responsabilă de strategia tehnologică a Grupului şi de guvernanţa tehnică a investiţiilor de capital. În poziţia actuală, responsabilităţile lui Michael Adamson includ coordonarea fabricilor BAT din România, Croaţia şi Serbia şi a lanţurilor de aprovizionare ale companiei pentru Europa de Sud şi de Est”, se precizează în comunicat.

„Sunt bucuros să mă alătur echipei de oameni dedicaţi şi profesionişti din Ploieşti. Cei 800 de colegi, angajaţii şi contractorii BAT, care lucrează în schimburi, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, sunt cei care ne permit să fim unul dintre cei mai mari exportatori din România. Rezultatele lor au atras investiţii constante în ultimii ani, ceea ce a transformat fabrica din Ploieşti în a doua cea mai mare fabrică a companiei din Europa şi cea de-a cincea din lume”, a declarat Michael Adamson.

De la înfiinţarea companiei din Ploieşti şi până în prezent s-au făcut investiţii de peste 130 de milioane de euro, iar acum unitatea din România este una dintre cele mai moderne şi dezvoltate din punct de vedere tehnologic ale grupului.

„Aproximativ 60% din volumele produse în fabrică sunt destinate exportului, acestea ajungând în peste 45 de ţări din întreaga lume, inclusiv Rusia, Japonia, Brazilia, Italia, Regatul Unit şi Danemarca”, arată comunicatul.

În martie, British American Tobacco a anunţat că Aria Europa Centrală şi de Sud, care include şi România, va fi condusă de către Ram Addanki, numit director general. Aria Europa Centrală şi de Sud cuprinde 8 ţări care raportează către România începând cu sfârşitul anului 2017 - Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Slovenia şi Croaţia - precum şi regiunea Kosovo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO