Profesii

Producătorul lactatelor Olympus are un nou director comercial

Producătorul lactatelor Olympus are un nou director...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

20.04.2017, 12:43 1017

Olympus România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de lactate, l-a numit pe Athanasios Giannousis în funcţia de director comercial, poziţie din care va conduce planurile de dezvoltare ale companiei în România. Astfel, el va prelua atribuţiile de director comercial deţinute anterior de Ilias Pliatsikas, care va ocupa o nouă poziţie strategică în cadrul grupului, în Grecia.

Athanasios Giannousis are o experienţă de peste nouă ani în industria bunurilor de larg consum (FMCG) pe plan internaţional, ocupând anterior poziţii manageriale atât în cadrul Olympus Grecia, cât şi în România, în calitate de manager producţie şi director de vânzări.

De asemenea, ca urmare a plecării lui Ilias Pliatsikas în Grecia, poziţia de director general în cadrul Olympus România este ocupată de Athanasoulas Georgios, care va conduce planurile de dezvoltare ale fabricii şi producţiei. Cu peste 16 ani de experienţă în industrie, Georgios a ocupat anterior funcţia de manager producţie şi achiziţii în cadrul altor fabrici din grup, în Grecia.  Grupul elen Olympus este prezent pe piaţa din România încă din 1999 şi anterior deschiderii fabricii din Hălchiu a operat o unitate de producţie în localitatea Baraolt, judeţul Covasna. Uni­tatea de producţie din Hălchiu realizează produse precum brânzeturi, iaurturi, smântână, lapte sau unt. De la intrarea pe piaţă, grupul a investit peste 100 de milioane de euro. În România, Olympus deţine compania Fabrica de Lapte Braşov, cu afaceri de 76 milioane de euro în 2015.

Grupul de firme, deţinut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, şi operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO