Profesii

Profesor de economie: „Elevii de astăzi sunt nehotărâţi profesional, asociază succesul în viaţă doar cu succesul financiar“

Profesor de economie: „Elevii de astăzi sunt...

Autor: Mihaela Pascari

12.06.2017, 13:51 1203

Pentru noile generaţii de elevi, alegerea domeniului în care vor să activeze după ter­minarea studiilor este o adevărată pro­vo­care, pentru că ei îşi aleg viitoarea meserie în funcţie de nivelul salarial oferit şi nu iau în calcul alte criterii, a spus Mihai Mihăescu, profesor de economie la Colegiul Naţional „Alexandru Odobescu“ din Piteşti.

„Elevii de astăzi sunt nehotărâţi profesional, asociază tot mai mult succesul în viaţă cu succesul financiar, cu prosperitatea materială, cu banii. Planurile de viitor ale elevilor sunt marcate de incertitudinile mediului economic, de nesiguranţa locurilor de muncă. Acest lucru este specific în special micilor oraşe şi mediului rural“, a spus Mihai Mihăescu. El are o experienţă de 14 ani în învăţământ, a fost directorul unui liceu din Piteşti, dar şi formator de profesori. Pe parcursul anilor petrecuţi în învăţământ, profesorul a cunoscut zece generaţii de elevi.

În opinia sa, tinerii din noile generaţii sunt mult mai pragmatici comparativ cu generaţiile anterioare, astfel că, vor să obţină rezultate imediate încă de pe parcursul şcolii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO