Profesii

Programul de Executive MBA organizat de WU Executive Academy în Bucureşti a înregistrat în acest an cel mai mare număr de înscrieri din 2006. Un sfert din participaţi sunt directori generali

Programul de Executive MBA organizat de WU Executive...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2020, 10:49 174

WU Executive Academy, parte a Universităţii de Economie şi Afaceri din Viena, cea mai mare universitate de business din Europa, a înregistrat în aceast an un număr record de înscrieri pentru programul de Executive MBA din Bucureşti, un sfert dintre studenţi ocupând poziţii de director general, majoritatea în IT, telecomunicaţii şi energie.

Astfel, pentru promoţia 2020-2022 s-au înscris 33 de manageri şi antreprenori români şi străini, cel mai mare rezultat de la începerea programului în România, în 2006. 

În noua clasă de EMBA, aproximativ 85% dintre participanţi sunt de naţionalitate română, iar circa 15% sunt străini (germani, austrieci, bulgari, ruşi şi italieni). Ponderea bărbaţi/femei în cadrul acestei serii este de 81% - 19%, iar vârsta medie este de 37 de ani.

Din totalul studenţilor, 25% ocupă funcţii de manageri generali, industriile dominante fiind IT şi telecomunicaţii (22%), urmată de energie (16%), transporturi (13%) şi construcţii/inginerie (10%). Restul participanţilor provin din domenii precum comerţ, industria producătoare, sectorul medical şi farmaceutic, FMCG, finanţe şi consultanţă sau sectorul de servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO