Profesii

Proiect: Bugetarii vor primi vouchere de vacanţă pentru încă 5 ani de zile

Proiect: Bugetarii vor primi vouchere de vacanţă pentru...

Autor: Alexandru Nanu

08.12.2021, 09:31 14851

Un proiect de ordonanţă pus în dezbatere recent,  de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), prevede acordarea de vouchere de vacanţă pentru bugetari până în anul 2026.

Conform proiectului de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene al MEAT, "instituţiile publice (...) acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 - 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”.

Voucherele de vacanţă aferente anilor 2022 - 2026 se vor emite doar pe suport electronic, aşa cum prevede proiectul de OUG menţionat mai sus.

De asemenea, proiectul prevede ca valabilitatea voucherelor de vacanţă acordate în 2020 şi neutilizate va fi prelungită până la sfârşitul lui 2022

“Acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020 a indemnizaţiilor de vacanţă sau a primelor de vacanţă, după caz, sub forma voucherelor de vacanţă, în valoare de 1450 lei s-a dovedit a fi o masura cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariaţi români din cadrul instituţiilor de stat sau al societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar, să-şi petreacă concediile în ţară. 

Această masură a atenuat o mare parte din efectele negative ale pandemiei COVID 19 asupra sectorului turistic, cetăţenii români posesori de vouchere de vacanţă achiziţionând pachete turistice în ţară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată”, conform notei de fundamentare a proiectului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO