PwC: Creşterea reală a salariilor în privat este infimă în acest an

7 nov 2012 Autor: Cristina Cuncea

Creşterea salariilor angajaţilor din companiile private a fost "infimă" în acest an, dacă este luat în calcul nivelul inflaţiei, deşi companiile au raportat majorări de 5,1% faţă de 2011, a declarat miercuri Horaţiu Cocheci, senior manager, liderul echipei de consultanţă în resurse umane PwC România.

"Salariile angajaţilor din companiile private au crescut în acest an în medie cu 5,1%, dinamică similară cu cea din 2011. Creşterile nominale au fost de 5,1%, însă de fapt banii reali se transformă în nimic. Economia şi companiile nu puteau susţine mai mult", a spus Cocheci, la prezentarea studiului Paywell România.

Potrivit datelor PwC, companiile şi-au bugetat pentru acest an creşteri salariale de 6,8%, însă majorările realizate au fost de doar 5,1%. Astfel, că având în vedere nivelul inflaţiei prognozat miercuri de Banca Naţională a României, creşterea reală a salariilor va fi nesemnificativă sau chiar zero în acest an.

Citiţi continuarea pe www.zfcorporate.ro

 
Cuvinte cheie:
PWC
, SALARII
, STUDIU

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide