Profesii

Radu Furnică: Foarte mulţi CEO din România sunt complet nepregătiţi pentru profesia pe care o au. "Ei ajung acolo şi devin nişte mici controlozauri, având impresia că sunt cei mai deştepţi din firmă, când ar trebui să fie cu totul altfel"

Radu Furnică: Foarte mulţi CEO din România sunt...

Autor: Adelina Mihai

28.09.2017, 00:07 5429

Majoritatea directorilor generali din companiile din România, în special din companii multinaţionale, nu sunt pregătiţi pentru o funcţie de conducere, spune Radu Furnică, preşedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions.

„Foarte mulţi directori generali sunt nepregătiţi pentru funcţia de director general. Ei ajung acolo şi devin nişte mici controlozauri, având impresia că sunt cei mai deştepţi din firmă, când ar trebui să fie cu totul altfel. Un CEO trebuie să fie un servitor al organizaţiei, să se înconjoare de oameni mai deştepţi ca el, iar o bună parte din munca lui să fie aceea de a le da oamenilor ce au nevoie pentru a-şi face treaba. Nu trebuie să se ducă pe capul lor să îi înveţe cum să-şi facă treaba, pentru că nu e jobul lui să facă asta“, a spus Radu Furnică. El a mai spus că managerii care sunt astăzi CEO nu sunt neapărat nepregătiţi pentru funcţia pe care o au pentru că nu ar avea abilităţi, ci pentru că societatea are nişte aşteptări nerezonabile de la ei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO