Profesii

Radu Georgescu, CFO Network: După ce trece criza epidemică, talentele vor fi la mare căutare

Radu Georgescu, CFO Network: După ce trece criza...

Autor: Răzvan Botea

23.03.2020, 16:30 4914

În contextul în care şomajul va creşte puternic după atenuarea crizei epidemice, Radu Georgescu, managing partner la CFO Networking, companie de consultanţă fiscală, speun că talentele vor fi mult mai căutate, în vreme ce angajaţii medii nu vpr fi atât de căutaţi ca în perioada dinainte de criză.

„După ce va trece criză epidemică, cei mai buni 10% dintre angajaţi vor fi mult mai căutaţi şi ceilalţi care sunt medii nu vor mai fi căutaţi. Este ceea ce s-a întâmplat şi în 2009, talentele vor fi mult mai căutate. În principiu firmele de outsourcing o să aibă presiune pe costuri şi se vor duce în zone mai ieftine – Ucraina, Belarus, Georgia.  Talentele, în perioada de criză, sunt mult mai preţuite decât erau înainte. Va fi nevoie de oameni de vânzări, de marketing, comepetiţia este mult mai mare”, a declarat el pentru ZF.

De asemenea, el mai spune că şomajul tehnic va fi folosit mai mult de angajatorii din zona de producţie, în vreme ce măsurile luate de guvern pentru facilitatarea creditării vor avea un impact redus, în măsura în care băncile nu ar acorda credite companiilor aflate în prea mare dificultate.

„Şomajul tehnic se adresează mai mult angajaţior din fabrici. Pe partea de credite, nicio bancă nu îşi mai asumă această creditare, băncile creditează ceva ce este profitabil.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO