Profesii

Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, cel mai scump pensionar bancher: pensie de 13.800 de lei pe lună, salariu net de 100.000 de lei pe lună

Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, cel mai...

Autor: Adelina Mihai

08.08.2017, 20:06 7774

Spre deosebire de guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu care a spus astăzi, într-o conferinţă de presă, că “nu e frumos” să cumuleze şi pensia şi salariul, preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, încasează şi pensia de 13.800 de lei pe lună şi salariul net de 100.000 de lei pe lună de la CEC, o bancă de stat.

În contextul discuţiilor din ultima lună privind pensiile speciale şi a cumulării salariilor de la stat cu pensiile, guvernatorul Mugur Isărescu a precizat astăzi că BNR oferă o anumită sumă angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare – fără să precizeze suma sau dacă a încasat această sumă.

„Am 46 de ani de activitate, am început în 1971 şi nu cred că s-ar aduna o lună dacă aş pune cap la cap toate concediile medicale. Banca Naţională oferă o anumită sumă - nu-mi cereţi să o definesc, pentru că orice termen se speculează - angajaţilor care împlinesc vârsta de pensionare. Eu nu am luat şi pensia, pentru că am zis că aşa e frumos, să nu iau şi pensie, şi salariu de la Banca Naţională”, a spus Mugur Isărescu, citat de Mediafax.

„Dacă o să tot insistaţi pe tema asta, probabil că la un moment dat o să-mi depun dosarul şi o să iau şi pensia”, a mai spus guvernatorul BNR.

Din 2009 până în 2014 a existat o lege prin care angajaţii de la stat nu puteau cumula salariile cu pensiile (dacă veniturile totale depăşeau nivelul salariului mediu pe economie), însă ulterior s-a dat o altă lege care să anuleze această prevedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO