Profesii

Raport Adecco: Piaţa candidaţilor din România şi din regiune a devenit mult mai competitivă. Posturile cel mai greu de închis pentru recrutori provin din IT, sectorul tehnic şi financiar

Raport Adecco: Piaţa candidaţilor din România şi din...

Autor: Ramona Cornea

28.07.2021, 18:05 236

Ţări precum România, Turcia şi Serbia au printre cele mai mari creşteri economice prognozate până la sfârşitul anului 2021, iar acest climat de optimism este vizibil în tendinţele de recrutare şi în planurile strategice de angajare ale multor companii din Europa de Est, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, conform raportului Adecco Group HR 20.21.

“Încă de la începutul anului, am sesizat trendurile validate de acest raport. Simultan cu relansarea economiei, piaţa candidaţilor din România şi din regiune a devenit mult mai competitivă. Nu putem compara contextul actual cu cel din 2019, însă această situaţie pune presiune pe specialiştii din HR. Colegii noştri care gestionează proiecte de recrutare se confruntă cu un număr din ce în ce mai redus de candidaţi, aşteptări nerealiste cu oferta pieţei muncii, discrepanţe între educaţia formală şi nevoile angajatorilor, iar în unele sectoare, tendinţa de a avea liste scurte de candidaţi cât mai extinse.” – a declarat Florin Godean, Country Head Adecco România, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Conform raportului, posturile cel mai greu de închis pentru recruteri, unde sunt sesizate aceste lipsuri, provin din IT, sectorul tehnic şi financiar. Timpul mediu pentru închiderea unei poziţii deschise este de 1 lună. Perioada atribuită procesului de recrutare poate varia în funcţie de procedurile companiei, de complexitatea poziţiilor deschise şi de pachetul de compensări şi beneficii.

Un recrutor trebuie să intervieveze în medie 5 candidaţi pentru a ocupa un post deschis. Acest număr variază semnificativ în funcţie de sectorul economic, de numărul şi de nivelul de experienţă al candidaţilor, mai spune raportul Adecco.

   ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO