Profesii

Raport PwC: Jumătate dintre candidaţii la un nou loc de muncă ar renunţa la o parte din salariu pentru flexibilitatea programului, iar o treime pentru cursuri de îmbunătăţire a competenţelor

Raport PwC:  Jumătate dintre candidaţii la un nou loc...

Autor: Roxana Rosu

23.12.2019, 10:37 147

Jumătate dintre persoanele care îşi caută un nou loc de muncă ar renunţa la 11,7% din salariu, în medie, dacă ar primi o flexibilitate mai mare a programului de lucru, iar peste o treime dintre acestea ar ceda din salariu în schimbul unor programe de învăţare şi îmbunătăţire a competenţelor, arată un studiu realizat de PwC US.

Angajaţii care lucrează în domeniul tehnologiei ar renunţa chiar la un procent mai mare din salariu, respectiv 12,4%, pentru aceste avantaje.

”Compensaţia financiară este, tradiţional, pe primul loc atunci când o persoană căuta un loc de muncă. În ultima vreme, se observă, la nivel global, tendinţa de a renunţa la o parte din remuneraţie pentru un pachet de beneficii care cuprinde oportunităţi de formare şi dezvoltare de tip upskilling sau flexibilitatea programului de lucru. Această preocupare a angajaţilor pentru programe de formare a devenit mai mare, recent, ca urmare a transformărilor extrem de rapide generate de noile tehnologii, cu impact major inclusiv asupra forţei de muncă. Astfel, mulţi angajaţi conştientizează că trebuie să îşi îmbunătăţească abilităţile digitale şi nu numai, pentru a rămâne competitivi pe piaţa muncii”, spune Ionuţ Sas, Partener, People & Organisation Leader,  PwC România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO