Profesii

Răzvan Nicolescu a fost promovat partener în cadrul companiei de consultanţă şi audit Deloitte şi numit lider al industriei gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice pentru Europa Centrală

Răzvan Nicolescu

Răzvan Nicolescu

Autor: Cristina Bellu

24.06.2019, 10:36 448

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în 2014, a fost promovat partener în cadrul practicii de consultanţă a Deloitte şi, totodată, a preluat rolul regional de lider al industriei gazelor naturale, petrolului şi produselor chimice pentru Europa Centrală, poziţie din care va deservi cu prioritate companiile mari din energie care activează la nivel regional.

De asemenea, el va coordona dezvoltarea de servicii noi dedicate acestui sector pentru a răspunde unor nevoi stringente ale clienţilor, precum cyber security, schimbări ale cadrului de reglementare şi digitalizarea proceselor şi operaţiunilor.

„Statutul de partener este cea mai mare recunoaştere în domeniul serviciilor profesionale, certificând atingerea celui mai înalt nivel de expertiză tehnică, de calitate a serviciilor oferite clienţilor şi de capacitate de dezvoltare si coordonare de echipe”, explică Alexandru Reff, Country Managing Partner, Deloitte România şi Moldova.

Răzvan Nicolescu s-a alăturat Deloitte în 2015 şi a devenit în scurt timp lider al industriei de energie şi resurse naturale pentru România, oferind direcţii strategice şi facilitând colaborarea dintre zeci de experţi ai Deloitte Romania specializaţi în această industrie de o importanţă critică.

În perioada 2006-2008 a fost reprezentatul României la Uniunea Europeană pe probleme energetice şi s-a aflat timp de şase ani la conducerea Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, iar în 2014 a fost ministrul Energiei, fără a fi membru al unui partid politic.

Răzvan Nicolescu este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti cu specializarea Inginerie Electrică. Studiile tehnice din domeniul energetic au fost completate de studii economice, fiind absolvent al programului MBA al Solvay Brussels School of Economics and Management, precum şi de unele programe pentru executivi ale Harvard Business School.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO