Profesii

Realitatea din educaţie. Copiii au ajuns să meargă la şcoală în trei schimburi. Clasele au şi 34 de elevi

Realitatea din educaţie. Copiii au ajuns să meargă la...

Autor: Mihaela Pascari

23.02.2017, 00:07 146

Creşterea numărului de locuinţe noi din Capitală nu a ţinut cont de infrastructura educaţională, astfel că s-a ajuns în situaţia în care, în anumite zone, copiii merg la şcoală în trei schimburi. În plus, adesea efectivele de elevi ajung şi la 34 de copii într-o clasă, deşi legea învăţământului spune clar că într-o clasă nu pot învăţa mai mult de 25 de copii.

În prezent, în nouă şcoli din Bucureşti care au ciclul de învăţământ primar copiii merg în trei schimburi la şcoală, în 338 de unităţi există câte două schimburi şi doar în 74 este un singur schimb, potrivit datelor de la Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

„Au fost construite cartiere şi nu s-a ţinut cont de partea educaţională (...). Nu avem o dezvoltare armonioasă a reţe­lei de unităţi de învăţământ“, a precizat Marian Banu, inspec­tor în cadrul Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti.

Numărul mare de elevi din unele şcoli din Bucureşti i-a „forţat“ pe şefii unităţilor şcolare să reducă din numărul de ore sau durata lor, astfel încât unii elevi care vin la şcoală în schimbul întâi stau la şcoală de la 8 la 11.

„Părinţilor le este greu să îşi ia copiii la aceste ore. Nu avem o reţea de after school, există astfel de programe în special în şcolile private“, a mai spus Banu.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO