Profesii

Recrutare surpriză: Bogdan Belciu de la PwC a preluat conducerea biroului de la Bucureşti al Boston Consulting Group, una dintre cele mai importante firme de consultanţă din lume

Recrutare surpriză: Bogdan Belciu de la PwC a preluat...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2019, 16:49 869

Bogdan Belciu, partener în cadrul firmei de audit şi consultanţă PwC România timp de 8 ani, a fost recrutat de americanii de la Boston Consulting Group pentru a prelua conducerea biroului de la Bucureşti.

El a confirmat pentru ZF că s-a alăturat companiei din 15 octombrie, ca partener în cadrul biroului din România.

Bogdan Belciu a fost partener la PwC între 2011 şi 2019, iar anterior a fost director de strategie de business la Vodafone şi a lucrat pentru mai mulţi ani la firma de consultanţă A.T: Kearney.

În perioada  2006-2007 el a fost vicepreşedinte al firmei AlixPartners în New York , iar în anii 90 a fost branch manager la Bankcoop în Cipru. 

El deţine un master la ASE şi unul la Universitatea Politehnică Bucureşti, precum şi un MBA la Cornell University. 

Cu experienţă de peste 17 în consultanţă de management în SUA, Europa şi România, Bogdan Belciu a asistat de-a lungul timpului numeroase companii şi fonduri de investiţii în privinţa planurilor strategice legate de extinderea pe anumite pieţe.

Boston Consulting Group este una dintre cele mai importante firme de consultanţă la nivel mondial. Compania a fost fondată în 1963 în SUA şi are acum peste 90 de birouri în 50 de ţări.

Până în urmă cu doi ani de activitatea din România a companiei se ocupa Andrei Caramitru, proaspăt intrat în politică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO