Profesii

Rectorul ASE: Unu din zece absolvenţi de bac s-a înscris la ASE. Cea mai mare concurenţă, la Cibernetică

Rectorul ASE: Unu din zece absolvenţi de bac s-a...

Autor: Mihaela Pascari

26.07.2016, 00:07 11074

Cibernetica a fost şi anul acesta facultatea preferată de cei mai mulţi dintre absolvenţii de bacalaureat care s-au înscris la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Peste 8.500 de absolvenţi de bacalaureat s-au înscris anul acesta la examenul de admitere din cadrul ASE  pentru a obţine unul dintre cele peste 5.800 de locuri scoase la concurs de către instituţie. „Putem spune că este destul de bine, deşi sunt mai puţini înscrişi faţă de anul trecut.  Însă având în vedere că anul acesta sunt cu circa 20.000 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat mai puţin faţă de anul trecut, înseamnă că la ASE s-au înscris circa 10% din totalul absolvenţilor de bacalaureat”, a spus Nicolae Istudor, rectorul ASE.

În medie, concurenţa pentru un loc finanţat de la bugetul de stat din cadrul unei facultăţi a ASE a fost de 3 candidaţi/ loc. Cea mai căutată specializare a fost cea de Cibernetică economică din cadrul Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, unde competiţia a fost de 8,4 candidaţi pentru unul dintre cele 97 de locuri finan­ţate de la buget. Printre cele mai căutate specializări din cadrul ASE de anul acesta s-au mai aflat Informatica Economică (tot din cadrul Facultăţii de Cibernetică), cu o concurenţă de 7,6 candidaţi pe loc şi Economie şi Afaceri Internaţionale (din cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale), cu o concurenţă de 4 candidaţi pe loc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO