• Leu / EUR4.9297
  • Leu / GBP5.7419
  • Leu / USD4.6851
Profesii

Remus Crăciun, Ecopack: Ne batem pe nişte resurse care sunt din ce în ce mai slab pregătite şi mai puţine“

Remus Crăciun, Ecopack: Ne batem pe nişte resurse care sunt din ce în ce mai slab pregătite şi mai puţine“

Remus Crăciun, directorul general al Ecopack, lucrează în industria celulozei, hârtiei şi ambalajelor de 15 ani, de când a terminat facultatea, iar pentru o scurtă perioadă de timp a fost cadru universitar la Facultatea de comerţ din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. El este de 10 ani managing director la Ecopack, companie care produce în prezent în jur de 1.000 de kilometri de carton pe zi.

Autor: Adelina Mihai

23.11.2015, 00:08 1460

Angajatorii din centrul ţării găsesc din ce în ce mai greu „meseriaşi“ din cauza defici­tului de personal cali­ficat, iar situaţia este cu atât mai dificilă având în vedere că tinerii şi-au pierdut interesul pentru industrii precum cea a celulozei şi hârtiei, a explicat Remus Crăciun, directorul  general al producă­torului de ambalaje şi hârtie Ecopack, care are circa 400 de angajaţi la Ghimbav şi la Zărneşti (judeţul Braşov).

„Ne batem pe nişte re­surse care sunt din ce în ce mai slab pre­gă­tite şi mai puţine şi în­cercăm, luând resur­sa, să o dezvoltăm intern. Şi ne ba­tem din ce în ce mai tare, pentru că, în prin­cipiu, nu te poţi opune tendinţei nor­­male ca oamenii să traiască mai bine. Şi atunci trebuie să le dai acel bi­ne, dar între timp să ai şi rezultate mai bune, pentru ca firma să nu se ducă în cap. şi atunci interesul e să le dai acel bine, să obţii mai mult şi apoi să îi dezvolţi. Şi ca să îi dezvolţi trebuie să îi reţii în companie şi aşa se construieşte un cerc al investiţiei pe care firmele germane din zonă ştiu să îl facă. Din păcate, noi suntem furnizor de oameni pentru aceste firme“, a spus Crăciun.

El a fost unul dintre speakerii celei de-a XX-a edi­ţii a dezbaterilor HR Insider orga­nizată la finalul lunii tre­cute în Braşov, eveniment la care au mai participat Aurelia Florea, directo­rul de resurse umane al producătorului de electrocasnice de lux Miele, Ioana Bran, coordonatorul regional al firmei de training Ascendis, Olga Savaniu, di­rec­torul de resurse umane al pro­du­cătorului de com­po­nente pentru avioa­ne Premium-AEROTEC, Lucia Mol­ni­ceanu, HR manager în cadrul produ­căto­rului de componente elec­tro­nice Bench­mark din Braşov şi Liviu Şonea, directorul general al Foerch, companie care activează în sectorul distribuţiei directe în domeniile auto, construcţii şi mentenanţă industrială.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9297
Diferență: 0,2297
Ieri:
Azi: 4.6851
Diferență: -1,1228
Ieri:
Azi: 5.7419
Diferență: 0,8536
Ieri:
Azi: 5.0142
Diferență: 0,5051
Ieri: