Profesii

De ce se revoltă companiile pentru creşterea salariilor? Un specialist din România câştigă cu 30% mai puţin decât unul din Brazilia. "Suntem în continuare competitivi din punct de vedere al costurilor cu forţa de muncă, atât prin comparaţie cu ţările din jur, cât şi faţă de Brazilia sau Africa de Sud."

De ce se revoltă companiile pentru creşterea...

Autor: Adelina Mihai

21.09.2017, 00:07 4586

Un angajat pe o poziţie de specialist dintr-o companie privată din România câştigă, în medie, un salariu de bază lunar de 1.340 de dolari brut pe lună, la care se adaugă bonusuri şi beneficii în valoare echivalentă a 183 de dolari pe lună, arată rezultatele studiului salarial realizat de firma de consultanţă în resurse umane Mercer, parte a grupului Marsh & McLennan Companies.

„În România, salariul de bază brut în companiile private este de circa 16.000 de dolari (1.340 de dolari/ lună- n.red.), peste nivelul salariului mediu pe economie raportat la Institutul Naţional de Statistică. Dacă ne uităm la ţări din jurul nostru şi la Brazilia sau la America de Sud, vedem că în continuare suntem foarte competitivi din punctul de vedere al salariilor“, a explicat Alina Popescu, talent information solution leader pentru România şi regiunea Balcani în cadrul Mercer Marsh Benefits.

Astfel, dacă în România pachetul salarial total este de 1.522 de dolari brut pe lună (salariul de bază + bonusuri), în Brazilia este de 2.252 de dolari pe lună (cu 32% mai mare ca în România), în timp ce Africa de Sud valoarea pachetului salarial primit de un specialist este de 3.327 de dolari pe lună, dublu faţă de nivelul din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO