Profesii

Revoluţia sistemului universitar: Ce sunt microcreditele şi cum pot ajuta ele absolvenţii să se integreze pe o piaţă a muncii în continuă schimbare. VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

24.07.2021, 20:02 246

Universitatea din Bucureşti vrea să implementeze un nou proiect educaţional care să se plieze pe nevoile actuale ale pieţei muncii locale. Acest proiect presupune introducerea unor cursuri pentru studenţi care să le ofere şi o altă specializare decât cea principală a facultăţii pentru care au optat.

„Cred că mai există un potenţial pe care noi vrem să îl exploatăm la nivelul Universităţii din Bucureşti împreună cu colegii din ANIS şi anume de a oferi şi altor studenţi din Universitate care nu sunt la informatică sau la tehnologia informaţiei posibilitatea de a urma în timpul facultăţii anumite module care să le ofere la terminarea facultăţii o alternativă la specializarea de bază, aşa cum sunt cum există de exemplu în universităţile americane americane”, a declarat Radu Gramatovici, în cadrul ZF Live.

Aceste cursuri vor putea fi urmate şi după finalizarea facultăţii şi ar putea fi introduse şi în alte universităţi, ca mecanism de răspuns la dinamica pieţei muncii din România. Pe scurt, un absolvent de litere sau istorie ar putea să se specializeze şi în IT, chiar dacă domeniul nu face parte din aria educaţională a acestuia, din cauza facultăţii pe care a decis să o urmeze.

„Putem să le spunem microcredite, care sunt cursuri bine ancorate în nevoile pieţei muncii, care pot să fie oferite sub formă de module nu numai în timpul facultăţii cum ne gândim noi ci şi în ceea ce înseamnă învăţarea pe tot parcursul vieţii adică. Dinamica pieţei muncii din acest moment şi nu este atât de mare încât nevoia oamenilor de a se respecializa permanent pe ceea ce se cere pe piaţa muncii va fi din ce în ce mai mare şi din punctul nostru de vedere universităţile trebuie să se adapteze la această cerinţă”, a mai spus Gramatovici la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO