Profesii

Robert Graur, DjSuperStore: Estimăm afaceri de 1 milion de euro din vânzarea şi închirierea echipamentelor pentru DJ

Autor: Cristina Bellu

09.11.2017, 17:28 574

DjSuperStore, cea mai mare companie de vânzare şi închiriere a echipamentelor pentru DJ din România, estimează pentru anul acesta afaceri de 1 milion de euro şi vrea să-şi extindă serviciile în Bulgaria şi Republica Moldova.  

În 2016, cifra de afaceri a fost de 700.000 euro. 

“Noi oferim cele mai bune servicii pe acest segment de piaţă, de la consultanţă şi până la toate echipamentele de DJ din cadrul evenimentelor, indiferent daca lucrăm cu DJ din România sau cu cei mai bine cotaţi DJ internaţionali. Faptul că investim în cele mai bune echipamente si punem la dispozitie servicii personalizate, sunt lucruri care fac diferenta in segmentul nostru de piata, de aici si costurile cu aproximativ 20% mai mari fata de competitorii nostri”, spune Robert Graur, proprietarul DjSuperStore, care a început această afacere acum 15 ani. 

De altfel, una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat a fost de poziţionare a serviciilor companiei în zona premium. 

”Mi-am dat dat seama ca in orice domeniu trebuie sa existe pozitionarea "cel mai scump”, insa este important sa nu fie doar un statut, ci sa reflecte serviciile, consultanta, atentia la detalii si mai ales inovatia constanta. Am ales sa fim noi aceia. Am investit si mai mult in servicii si am cumparat doar echipamente de top. Suntem probabil cu 20% mai scumpi decat piata, insa daca il chemi pe Armin Van Burren sau pe Tiesto sa puna muzica, suntem singurii care iti pot oferi echipamentele necesare pentru ca show-ul sa fie perfect.” 

În acest moment, compania are 11 angajaţi, un magazin online, un showroom în Bucureşti şi alte două spaţii de desfacere in Cluj şi Iaşi. DjSuperStore închiriază echipamente de DJ pentru festivalurile Untold, Neversea, Electric Castle sau Afterhills. 

“Toţi cei care lucrează cu noi pentru prima oara, ne solicita serviciile si la editiile urmatoare. Noi primim de la organizatori cererile artistilor, pe baza lor configuram setupul evenimentului si ne asiguram ca prestatia live a artistilor se desfasoara in conditii optime. De multe ori pe scena se vede doar DJ-ul, dar in spatele lui suntem noi, echipa DjSuperStore”. 

Afacerea DjSuperStore a pornit de la identificarea unei oportunităţi pe o piaţă în care tinerii îşi doreau să fie DJ profesionişti, dar nu aveau de unde să cumpere sau să închirieze echipamentele necesare.

De altfel, pentru Robert Graur pasiunea pentru DJing a inceput in urma cu 15 ani, când a experimentat evenimentele atat din spatele pupitrului, ca DJ, dar si ca light designer si pirotehnist. Cu experienta acumulata, el s-a focusat pe comertul online de echipamente profesionale pentru DJ si pe segmentul de servicii si inchiriere dedicat cluburilor, evenimentelor si festivalurilor. 

“Primul client a fost Alex Mandea, care in prezent este cofondator al brandului de biciclete Pegas şi care, la momentul respectiv, îşi dorea foarte mult să pună muzică. (…).”, spune Robert Graur. 

Următorul pas a fost deschiderea magazinului virtual printr-o investiţie de 250 de euro, în urmă cu zece ani.

“Fiind aproape de începuturile comerţului online, primul lucru pe care trebuia sa-l ofer clienţilor era credibilitate. Atunci, toate produsele veneau la comanda, in 10-14 zile, iar cea mai mare problema era cu clientii care nu intelegeau procesul si nu aveau incredere in e-commerce. Ca sa elimin problema asta si sa-i determin sa aiba incredere in brand, m-am asociat cu unul dintre cei mai cunoscuti DJ de atunci, i-am pus poza pe homepage-ul site-ului si am scris jos: powered by djsuperstore. Nu stiam atunci ca ceea ce facusem se numeste endorsement, dar a functionat.”

Pe langa vanzarea si inchirierea echipamentelor de DJ, Robert Graur vrea să organizeze in continuare proiecte speciale, workshop-uri, tabere pentru toti pasionatii de DJing si să investească resurse in cadrul comunitatii de DJ si producatori care sa inspire noile generatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO