Profesii

Roca X, fondul creat de mai mulţi antreprenori români, îşi extinde echipa de conducere prin cooptarea lui Jennifer Austin şi Matei Dumitrescu ca Senior Investment Partners

Roca X, fondul creat de mai mulţi antreprenori români,...

Autor: Cristina Bellu

30.07.2020, 12:51 821

ROCA X, vehicul investiţional local lansat anul trecut ca parte a Impetum Group, anunţă extinderea echipei manageriale odată cu cooptarea lui Jennifer Austin şi Matei Dumitrescu ca Senior Investment Partners.

„Cu ajutorul celor doi noi Senior Investment Partners, ROCA X îşi extinde semnificativ atât aria de contacte şi colaborări, cât şi capacitatea de selecţie pipeline, mentorat şi accelerare, astfel încât putem să ne implicăm şi să parteneriem şi mai mult cu fondatori ale căror proiecte şi visuri sunt de o asemenea anvergură încât au nevoie de noi”, spune Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

Originară din SUA, Jennifer Austin, şi-a petrecut ultimii şapte ani contribuind activ la dezvoltarea ecosistemului de startupuri din România, prin coordonarea directă a investiţiilor, dirijarea startupurilor spre creştere accelerată, colaborarea cu investitorii, implicarea în proiecte de inovaţie corporativă, dezvoltarea de strategii şi programe de engagement pentru startupuri.

De asemenea, este printre co-fondatorii Startup Avalanche, una dintre cele mai importante competiţii europene pentru startupuri, desfăşurată în cadrul Techsylvania.

“Odată cu intrarea în echipă, Jennifer Austin va sprijini stabilirea unei prezenţe permanente a ROCA X în Cluj Napoca, cel de-al doilea mare hub IT al României. Astfel se extinde şi concretizează prezenţa ROCA X în regiunea Transilvania, care este importantă din punct de vedere al oportunităţilor pe care le prezintă pentru companie”, transmit reprezentanţii ROCA X.

Matei Dumitrescu este business angel, Vice Preşedinte al Tech Angels şi fondator al micro VC-ului Smart Impact Capital, cu 20 de ani de experienţă antreprenorială. Expert în accelerare de business şi mentor pentru startupuri, Matei Dumitrescu a sprijinit încă din 2014 sute de antreprenori, alături de echipa Investment Ready Program din Viena, în calitate de codirector al Founder Institute şi ca director al Commons Accel.

Alături de echipa ROCA X, el va continua să identifice oportunităţi relevante de investiţii în companii inovatoare, cu un potenţial de creştere accelerată. De asemenea, va contribui la poziţionarea ROCA X în ecosistemul de startupuri local şi internaţional în care activează, prin crearea şi consolidarea de parteneriate relevante.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO