Profesii

România ar putea avea 40 de salarii minime pe economie

 România ar putea avea 40 de salarii minime pe economie,câte unul pentru fiecare sector de activitate

Autor: Aurelia Alexa

20.05.2011, 16:51 1573

Confederaţiile sindicale aupropus, vineri, împărţirea economiei în 39 de sectoare deactivitate, ceea ce ar însemna că în România ar putea exista 40 desalarii minime pe economie, câte unul pentru fiecare sector plussistemul bugetar.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa",Petru Dandea, a declarat vineri, după întâlnirea Comisiei de dialogsocial de la Ministerul Muncii, că cele cinci confederaţiisindicale au propus un model de împărţire a sectoarelor economieiîn 39 astfel de zone de activitate.

Dandea a precizat că MinisterulMuncii a sugerat ca în următoarele zile propunerea să fie analizatăatât de reprezentanţii ministerului, cât şi de confederaţiilepatronale.

Este posibil ca primele contractesectoriale să fie încheiate în toamnă, a mai spus vicepreşedintele"Cartel Alfa".

La rândul său, secretarul generalal Alianţei Confederaţiilor Patronale din România, Adrian Izvoranu,a declarat că la nivelul Uniunii Europene sunt 40 de sectoare deactivitate, iar la nivelul Organizaţiei Internaţionale a Munciisunt 21 de sectoare.

Potrivit acestuia, dacă propunereasindicaliştilor va fi acceptată, România va avea, cu tot cusalariul minim pentru bugetari, 40 de salarii minime. Citiţi maimult despre câte salarii minime ar putea avea România pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO