Profesii

România se află pe locul 22 în Europa în privinţa ponderii absolvenţilor de facultate care îşi găsesc rapid un loc de muncă, cu 76%

România se află pe locul 22 în Europa în privinţa...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2019, 11:47 481

România se află pe locul 22 în Europa în privinţa ponderii absolvenţilor de facultate care îşi găsesc rapid un loc de muncă, respectiv 76%, în condiţiile în care pe primul loc în clasament se află Malta, cu 94,5%, iar pe ultimul loc Grecia, cu 52%, arată o analiză realizată de The Knowledge Academy.

Potrivit statisticilor europene, media UE era de 76% în 2014, dar a urcat la 80,2% în 2017, ţinta fiind să ajungă la 82% până în 2020.

”Nu suntem la ani lumină distanţă de momentul în care vom ajunge la media pe care şi-o doresc toate statele membre. Aproape jumătate din ţările din analiza noastră au ajuns la acel nivel, iar câteva chiar îl depăşesc. Acest lucru este încurajator pentru ţările cu procente mai mici, precum Grecia, Italia şi Croaţia. Până la urmă investiţia în educaţie este benefică pentru întreaga Europa”, a spus Joseph Scott, purtător de cuvânt la The Knowledge Academy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO