Profesii

Românii aflaţi în străinătate au trimis 3,2 miliarde de dolari anul trecut în ţară

Românii aflaţi în străinătate au trimis 3,2 miliarde...

Autor: Mediafax

08.06.2016, 20:04 298

"Anul trecut, românii au trimis în ţară în jur de 3,2 miliarde de dolari. Lucrul acesta ajută pe de-o parte familiilor persoanelor care sunt plecate în afara ţătii, cât şi economia din ţară. Dacă vă întrebaţi, în medie, ce sume trimit românii către familiile rămase în ţară, ei bine, este o medie pe care noi o vedem. În jur de 350 de euro pe trimitere, adică ele variază în funcţie de fiecare persoană cât trimite acasă către cei dragi", a declarat Radu Pojoga, director regional MoneyGram.

Miercuri a fost lansat un nou sistem, prin care se pot trimite sau primi bani, ce permite atât clasicul transfer “cash-to-cash”, cât şi introducerea fondurilor trimise într-un cont bancar existent (cash-to-account).

Avantajul este că banii ajung în cont şi pot fi accesaţi de la orice fel de bancomat.

“Aceste servicii sunt foarte la îndemână pentru clienţi ce trimit bani din ţări precum Spania, Italia sau Marea Britanie, de unde am observat că se trimit cei mai mulţi bani către România", a declarat Pete Osher, preşedintele MoneyGram pe Europa, aflat la Bucureşti cu ocazia lansării serviciului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO