Profesii

Romgaz: Dan Dragoş Drăgan a mai primit patru ani în funcţia de preşedinte al consiliului de administraţie

Romgaz: Dan Dragoş Drăgan a mai primit patru ani în...

Autor: Tibi Oprea

20.03.2023, 18:47 282

Producătorul şi furnizorul de gaze naturale Romgaz (simbol bursier SNG) a anunţat luni la Bursa de Valori Bucureşti că pe 20 martie Consiliul de Administraţie l-a numit în funcţia de Preşedinte pe Dan Dragoş Drăgan, pentru un mandat de patru ani.Cei şapte membrii ai Consiliului de Administraţie fuseseră aleşi în urma Adunării Generală a Acţionarilor din 14 martie 2023.

Din martie 2020, Dan Drăgan este secretar de stat la Ministerul Economiei, iar anterior a fost consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, director general la Repower Furnizare, executiv manager la Petprod SRL şi director executiv la Soemma Bucureşti.

Tot pe 20 martie a fost stabilită şi componenţa comitetelor consultative din cadrul CA. Astfel, din Comitetul de Nominalizare şi Remunerare fac parte Gheorghe Silvian Sorici (Preşedinte), Răzvan Braslă şi Dan Dragoş Drăgan. Din Comitetul de Audit fac parte Gheorghe Silvian Sorici (Preşedinte), Marius Gabriel Nuţ şi Elena Lorena Stoian. Comitetul de Strategie este format din Botond Balasz (Preşedinte), Răzvan Braslă, Dan Dragoş Drăgan, Aristotel Mariu Jude şi Elena Lorena Stoian.

Romgaz a înregistrat un profit net de 2,54 miliarde de lei în 2022, în creştere cu 32,9% faţă de rezultatul net al anului anterior de 1,9 miliarde de lei. Afacerile companiei la care statul român prin Ministerul Energiei are 70% s-au ridicat 13,4 miliarde de lei anul trecut, cu 128,6% peste nivelul atins în 2021, conform rezultatelor financiare anuale preliminare.

Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 106,5 mil. lei. Compania are o capitalizare de 15,4 miliarde de lei, arată datele BVB.

Afacerile companiei la care statul român prin Ministerul Energiei are 70% s-au ridicat 13,4 miliarde de lei anul trecut, cu 128,6% peste nivelul atins în 2021, conform rezultatelor financiare anuale preliminare. Acţiunile SNG se tranzacţionează în creştere cu 5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 106,5 mil. lei. Compania are o capitalizare de 15,4 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO