Profesii

Roxana Stroe este noul preşedinte interimar al Agenţiei Naţionale a Medicamentului

Roxana Stroe este noul preşedinte interimar al Agenţiei...

Autor: Georgiana Mihalache

14.01.2020, 12:55 391

Victor Costache, ministrul Sănătăţii, a numit-o pe Roxana Stroe, de profesie medic primar, în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM), instituţie în care lucrează de zece ani, din 2010.

Numirea în instituţia cheie din subordinea ministerului Sănătăţii este însă una temporară, până cănd ministerul va organiza concurs, după ce Marius Şişu a fost demis din funcţia de preşedinte al ANMDM, la nici un an de la preluarea mandatului.

„Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuţii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar şi organizarea strategiei pentru desfăşurarea în mod transparent şi corect a concursurilor de preşedinte şi vicepreşedinte pentru această instituţii”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, în Victor Costache i-a solicitat Roxanei Stroe să valideze metodologia de concurs cu specialişti din domeniu, după ce la numirea lui Marius Şişu au apărut informaţii potrivit cărora acesta nu a trecut examenul de admitere la Facultatea de Farmacie şi nu avea o pregătire în domeniul farmaceutic. Numirea lui Marius Şişu în fruntea ANMDM a venit după o altă numire controversată a Adrianei Cotel, care a asigurat doar trei luni conducerea instituţiei.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul ANMDMR de la sfarsitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă şi Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilenta si Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board.

ANMDM este o instituţie cheie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii şi se ocupă cu aprobarea medicamentelor care sunt puse pe piaţă, de stocurile de medicamente pentru a preveni o potenţială criză, de acordarea sau ridicarea autorizaţiei de punere pe piaţă pentru medicamentele care ajung la pacienţi sau a licenţelor de funcţionare pentru depozitele de medicamente, potrivit informării ministerului Sănătăţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO