Profesii

Ce s-a schimbat în numai o lună la fabrica Electrolux, care a trecut de la dezvoltarea producţiei la concedieri colective. Electrolux a disponibilizat 14% dintre angajaţii fabricii din Satu Mare. Au fost daţi afară atât ingineri, cât şi oameni de pe bandă, sudori sau lăcătuşi

Ce s-a schimbat în numai o lună la fabrica Electrolux,...

Autor: Cristina Roşca

06.01.2023, 10:00 18437

♦ Pentru restructurarea operaţiunilor din România compania a invocat ca motiv reducerea comenzilor ♦ Totuşi, în toamna anului trecut grupul suedez a finalizat o investiţie la Satu Mare şi a anunţat dezvoltarea producţiei locale.

Electrolux a disponibilizat 114 oameni care lucrau la fabrica din Satu Mare a grupului suedez, ceea ce înseamnă că a renunţat la circa 14% din personal, conform calculelor ZF  făcute pe baza datelor de la AJOFM Satu Mare (Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare). Oamenii şi-au pierdut locul de muncă începând cu 29 decembrie.

„Electrolux ne-a comunicat disponibilizarea colectivă pe data de 24 noiembrie. Angajatorii au obligaţia să ne anunţe cu minimum 30 de zile în avans. Conform înştiinţării, este vorba de 114 oameni dintr-un total de 807“, spune Simona Derşidan, director executiv al AJOFM Satu Mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO