Profesii

Scade ponderea femeilor în structurile de conducere

Scade ponderea femeilor în structurile de conducere

Autor: Adelina Mihai

04.11.2015, 00:06 230
În 2014, femeile reprezentau doar 14%  în boardurile companiilor listate la Bursa de Valori din Bucureşti, în timp ce media la nivel european este de 20%.
 
România a înregistrat cea mai mare scădere din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte reprezentarea femeilor în consiliile de administraţie şi de supraveghere ale companiilor listate, astfel că, dintr-un total de 388 de membri din boardurile firmelor listate la Bursa de Valori din Bucureşti, doar 55 (adică 14% din total) erau femei.
 
În 2011, ponderea femeilor în aceste structuri era de 19%.
 
„În statele din Uniunea Europeană, ponderea femeilor în consiliile de administraţie şi de supraveghere a ajuns 20%, în timp ce în România a scăzut în ultimii ani“, a spus Sorana Baciu, preşedintele Professional Women Network România (PWN România), organizaţie care reuneşte peste 160 de femei din businessul de pe plan local. Ea a fost ieri la un eveniment în care s-au prezentat şi rezultatele unui studiu pe tema diversităţii de gen realizat de PWN şi de firma de audit şi consultanţă fiscală Deloitte.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO