Profesii

Scandal între ALDE şi PSD, într-o filială, după demiterea unui viceprimar: Ruşine colegilor de la PSD

Scandal între ALDE şi PSD, într-o filială, după...

Autor: Dragos Suciu

03.08.2018, 17:10 204

Sunt probleme între PSD şi ALDE în judeţul Alba, după ce social democraţii au votat, alături de liberali, pentru demiterea viceprimarului din comuna Lupşa, Radu Penciu. Liderul ALDE Alba a transmis, vineri, într-o conferinţă de presă ”ruşine colegilor de la PSD Alba”.

Liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de conducerea PSD Alba întrucât, recent, viceprimarul comunei Lupşa, Radu Penciu, membru ALDE, a fost demis cu votul consilierilor locali PSD şi PNL. Lazăr nu crede că acest lucru s-a făcut fără cunoştinţa conducerii judeţene.

”Subliniez că am o foarte mare dezamăgire, o mare dezamăgire pentru că acolo, cei care au semnat expunerea de motive pentru demiterea viceprimarului au fost toţi consilierii PSD, adică cei cu care noi spunem că suntem într-o alianţă de guvernare. Asta este cel mai trist şi marea mea dezamăgire este conducerea partidului PSD Alba pentru că refuz să cred că cei din conducere nu au ştiut, că ei <se jură că nu fură şi i-am prins cu raţa în gură>. Nu se poate, cum să nu ştii ca preşedinte al organizaţiei, vicepreşedinte al organizaţiei, despre demiterea viceprimarului, despre demiterea unui coleg din alianţă”, a spus Ioan Lazăr.

Ioan Lazăr a adăugat că speră că viceprimarul demis să câştige în instanţă, în cazul în care nu s-a respectat procedura în cazul destituirii din funcţie, iar cei vinovaţi să plătească din salariile lor, nu cetăţenii din banii publici.

De asemenea, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a spus că un alt gest urât a fost faptul că preşedintele organizaţiei ALDE Câmpeni, consilier local Maria Oprea, nu a fost invitat pe scenă, la Zilele oraşului Câmpeni, unde scena a fost ”roşie în totalitate”.

”Un gest urât, chiar foarte urât. Acum două săptămâni am participat la Zilele oraşului Câmpeni. Au fost organizate foarte bine, organizarea bună, tot la superlativ. Ce m-a deranjat pe mine şi pe colegii noştri din ALDE a fost faptul că domnul primar (n.r. Călin Andreş – PSD) a refuzat să o invite pe scenă pe preşedintele organizaţiei Câmpeni, consilier local (n.r. - Maria Oprea), care a fost şi sponsor al evenimentului (...) Scena a fost roşie în totalitate. Eu, recunosc, am primit invitaţie să urc alături de ei, dar am refuzat tocmai din motivul că doamna Oprea nu a fost invitată şi nu a fost lăsată să urce pe scenă. Deci, ruşine colegilor noştri de la PSD Alba”, a spus Ioan Lazăr.

Întrebat de jurnalişti cum vede colaborarea la nivel judeţean cu PSD, Ioan Lazăr a răspuns: ”La fel de proastă ca până acum. Eu nu văd nicio îmbunătăţire, nicio tentativă, bunăvoinţă, vorbesc de conducerea PSD-ului. Avem relaţii foarte bune, prieteni, colaboratori din PSD pe toate planurile, vorbesc doar de conducerea, conducerea la cel mai înalt nivel al PSD Alba”, a spus Lazăr.

Nu este prima dată când între cele două partide, la nivel judeţean, există disensiuni, liderul ALDE Alba, acuzând PSD în mai multe rânduri de nerespectarea protocolului încheiat la nivel central.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO