Profesii

Schimbare surpriză. Adriana Cotel este noul manager al Institutului Clinic Fundeni, în locul medicului Alina Tănase

Schimbare surpriză. Adriana Cotel este noul manager al...

Autor: Georgiana Mihalache

04.11.2019, 15:36 1383

Adriana Cotel (36 de ani), care a deţinut în ultimele 12 luni pe rând funcţiile de şef la Agenţia Naţională a Medicamentului şi de preşedinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, este noul manager al Institutului Clinic Fundeni, unul dintre cele mai mari spitale de stat din Bucureşti.

Numirea a venit prin ordinul ministrului Sănătăţii Sorina Pintea. Presa a scris despre legăturile Adrianei Cotel cu Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă.

„Începând de astăzi, mandatul meu de manager interimar a încetat. În locul meu a fost numită dna Adriana Cotel. Eu revin în secţia în care muncesc de peste două decenii”, a transmis Alina Tănase.

Medicul Alina Tănase a deţinut funcţia de manager interimar al Institutului Fundeni din august 2019, după ce Carmen Orban, fostul manager al spitalului, a ales o carieră în privat, la spitalul Monza.

Adriana Cotel, numită la 25 ianuarie 2019 în fruntea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a fost revocată din funcţie la doar patru luni de la preluarea mandatului la propunerea ministrului sănătăţii Sorina Pintea.

Anterior, ea a condus timp de trei luni, din octombrie 2018 până în ianuarie 2019, Agenţia Naţională a Medicamentului. Cotel nu a publicat CV-ul pe site-ul instituţiilor publice pe care le-a condus până în prezent.

Institutul Fundeni are 1.098 de paturi în total şi este unul dintre cele mai mari unităţi spitaliceşti de stat din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO