• Leu / EUR4.9430
  • Leu / GBP5.7237
  • Leu / USD4.7005
Profesii

Se caută stagiari: Companiile au pus la bătaie aproape 400 de poziţii de internship, cele mai multe în HR, contabilitate, vânzări, IT şi inginerie

Se caută stagiari: Companiile au pus la bătaie aproape 400 de poziţii de internship, cele mai multe în HR, contabilitate, vânzări, IT şi inginerie

Autor: Cristina Bellu

29.06.2021, 10:34 220

Sezonul absolvirilor corespunde cu sezonul oportunităţilor de internship pentru studenţi sau proaspeţi absolvenţi, în contextul în care tot mai multe companii deschid poziţii pentru stagiari în această perioadă, cele mai multe dintre ele în domenii precum HR, contabilitate, vânzări, IT şi inginerie, notează o analiză a platformei de recrutare BestJobs.

“Pentru studenţi, internship-ul reprezintă o oportunitate de a adăuga experienţă la CV, de a se familiariza cu domeniul în care şi-au făcut studiile şi de a observa dinamica activităţii în cadrul unei companii. Numai în ultima lună, nivelul aplicărilor au fost de 10 la 1. Mai exact, 10 candidaţi se bat, în medie, pentru fiecare poziţie de internship deschisă, conform datelor înregistrate în ultima lună în platformă”, spun reprezentanţii BestJobs.

În luna Iunie, companiile au deschis pe platformă aproape 400 de poziţii de internship, o parte dintre ele vizând poziţii în marketing şi producţie, alături de programe de internship 360, menite să familiarizeze stagiarii cu mai multe arii dintr-o companie, precum Consumer Experience, Key Accounts, Brand Retail, Commercial Strategy, Call Center & Remote Activation, IT, Manufacturing, HR, Marketing & Digital.

Companiile care au creat cea mai mare competiţie între candidaţi, conform numărului de aplicări din ultima lună, au fost Unicredit (Bucureşti), Enel (Bucureşti şi Timişoara), PayU (Bucureşti), Thales Systems România (Bucureşti) şi Yazaki Component Technology SRL (Timişoara).

Oraşele în care studenţii au avut parte de cele mai multe oportunităţi de înrolare într-un program de internship au fost Bucureşti, Timişoara, Constanţa, Arad şi Iaşi. Poziţii disponibile sunt şi în localităţi precum Gearmata, Vălenii de Munte, Urlaţi, Agigea şi Vatra Dornei, arată datele BestJobs.

Majoritatea programelor de internship disponibile au câte 2 sau 3 poziţii deschise, iar 10% dintre ele oferă peste 20 de locuri în companie.

Pe lângă stagiile care urmăresc doar instruirea colegilor temporari cu privire la activităţile operaţionale ale companiei şi nu cer cunoştinţe în afara celor de bază, unele programe de internship au avut şi anumite criterii de selecţie, cum ar fi cunoaşterea unei limbi străine, cele mai căutate fiind engleza, franceza, germana şi italiana.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9430
Diferență: -0,0546
Ieri: 4.9457
Azi: 4.7005
Diferență: 0,6208
Ieri: 4.6715
Azi: 5.7237
Diferență: -0,0367
Ieri: 5.7258
Azi: 4.9319
Diferență: 0,793
Ieri: 4.8931