Profesii

Secom şi-a luat doi directori de marketing care au lucrat pentru Sanofi şi Ursus

Secom şi-a luat doi directori de marketing care au...

Autor: Corina Mirea

31.03.2016, 12:39 1464

Importatorul de suplimente alimentare Secom, controlat de antreprenorii Lucia şi Andrei Costea, şi-a extins echipa cu doi directori de marketing. Cei doi antreprenori i-au numit pe Răzvan Robescu şi pe Cristina David pe poziţia de marketing&communication director, respectiv în funcţia de trade marketing manager pentru businessul cu afaceri anuale de peste 12 milioane de euro şi opt magazine proprii.

Răzvan Robescu, noul director de marketing şi comunicare, are o experienţă de aproximativ 10 ani în domeniu, lucrând de-a lungul timpului atât în domeniul farma, cât şi în FMCG. Înainte de a fi recrutat de Secom, în luna martie a acestui an, el a fost senior brand manager al companiei din domeniul farmaceutic Sanofi, poziţie pe care a ocupat-o timp de opt luni, potrivit informaţiilor publicate pe profilul personal de LinkedIn (reţea de socializare de business – n.red). De-a lungul carierei el a mai lucrat pentru companii precum The Carlsberg Group, Friesland Campina sau Procter & Gamble. Cu o pregătire în business administration & computer science în cadrul American University în Bulgaria şi Towson University din SUA, Răzvan Robescu a mai fost asistent universitar la American University în Bulgaria, implicându-se şi în zona antreprenorială. Din noua funcţie el va coordona dezvoltarea şi supervizarea implementării planului strategic de marketing, alinierea strategiei de marketing la obiectivele Secom.

Cristina David vine în cadrul Secom la cârma unui departament nou înfiinţat al companiei, după ce, timp de mai bine de trei ani a lucrat pentru Ursus. Ca trade marketing manager al Secom ea va fi responsabilă de dezvoltarea planurilor strategice pentru fiecare canal comercial de distribuţie, de coordonarea procesului de planificare şi de alinierea departamentelor de marketing, vânzări, “supply”şi financiar. Cristina David este de profesie economist, absolventă a Universităţii “George Bariţiu” din Braşov, iar în perioada 2007-2012 a lucrat pentru Nestlé.

Bazele Secom au fost puse de părinţii lui Andrei Costea în 1991 şi după ce a trecut prin mai multe etape, în care a fost magazin naturist, apoi un mini-centru de consultanţă de profil, în 2004 compania a început să ia forma de astăzi, importând primele suplimente alimentare naturale din SUA. Compania a dus pe piaţa locală gama de pediatrie ChildLife, dar şi alte 270 de su­pli­­mente ali­men­tare naturale şi fi­to­der­ma­to­cos­me­tice care ajung în peste 7.000 de puncte de vânzare şi are în prezent 150 de angajaţi.

Lucia şi Andrei Costea au preluat businessul de familie Secom încă din vremea studenţiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO