Profesii

Şeful CA al Aeroporturi Bucureşti, numit administrator la CFR Călători

Dan Iulius Plaveti. Fotograf: Andreea Alexandru

Dan Iulius Plaveti. Fotograf: Andreea Alexandru

Autor: Ioan Dornescu

12.03.2015, 15:00 422

Dan Iulius Plaveti, fost şef al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) în perioada 2010-2012, în prezent preşedintele CA al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), a fost numit la începutul lunii martie administrator la CFR Călători.

"La începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu şi Dan Iulius Plaveti. În aceeaşi hotărâre AGA au fost reconfirmaţi următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej - preşedinte, Dana Rachila Galben şi Alexandru Petrescu", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Ministrul de resort, Ioan Rus, s-a întâlnit joi cu noii directori generali ai CFR SA şi CFR Călători, Dan Costescu, respectiv Iosif Szentes.

La CFR Călători, preşedintele Directoratului, Vasile Secară, a demisionat la începutul lunii trecute din funcţia deţinută din aprilie 2014, atribuţiile sale fiind preluate de Szentes.

CFR SA a anunţat la finele lunii februarie că a numit un nou director general, Dan Costescu, conducerea companiei fiind asigurată anterior, din poziţia de interimar, de Macarie Alexandru Moldovan, revenit la funcţia de director general adjunct.

Noua componenţă CA la CFR SA, stabilită de AGA la jumătatea lunii trecute, este Dan Costescu, Şerban Raicu, Marius Mihuţ Piţigoi, Mircea Jorj şi Nicolae Viorel Creţu.

Numirea celor doi directori şi ai membrilor Consiliilor de Administraţie s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO