Profesii

Şeful Continental: Trebuie să convingem părinţii că nu toţi copiii au nevoie de facultate

Şeful Continental: Trebuie să convingem părinţii că...

Autor: Adelina Mihai

27.05.2015, 09:22 1044

Piaţa muncii are nevoie de absolvenţi de şcoli profesionale, iar introducerea modelului german de învăţământ dual ar putea acoperi nevoie angajatorilor şi, totodată, ar putea conduce la creşterea numărului de locuri de muncă din economie.

“Trebuie să o luăm de la capăt cu învăţământul profesional şi lucrăm în acest sens în cadrul unei comisii. Încercăm să adăugăm specializări, să instruim profesorii şi să convingem părinţii că poate copiii lor sunt mai pricepuţi la activităţi practice. Însă părinţii vor să îşi vadă copiii la universitate, în ciuda faptului că rata de absolvire la bacalaureat este scăzută. De aceea, trebuie să ne gândim la o alternativă şi pentru aceşti oameni care nu promovează examenul”, a spus Christian von Albrichsfeld, directorul general al producătorului de componente auto Continental, companie cu peste 15.000 de salariaţi pe plan local. El a fost unul din speakerii celei de-a XVII-a ediţii a dezbaterilor HR Insider, organizată săptămâna trecută la Timişoara de ZF Corporate, serviciul profesional de ştiri al Ziarului Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO