Profesii

Sfat pentru angajatori: Afişaţi oferta salarială în anunţul de angajare. Numărul de candidaţi s-ar putea dubla VIDEO

Autor: Iulian Tenchiu

25.09.2021, 14:00 245

Potrivit CEO-ului BestJobs, pentru ca angajatorii să-şi crească şansele de a recruta noi angajaţi, ei trebuie să prezinte din prima clipa oferta salarială asociată postului. Salariul este primul criteriu după care se ghidează candidatul, fiind urmat de numele companiei pentru care ar putea lucra şi de posibilitatea de a lucra remote.

„Este o reţinere în continuare de a afişa salariul sau propunerea salarială ca interval. Noi încercăm să transparentizăm lucrurile ghidând angajatorii către a publica încă din anunţ câteva informaţii despre salariu.  Este vorba de salariul net. Dacă alegi să afişezi informaţii despre salariu, ai şanse de două ori mai mari să atragi candidaţi, atât numeric, cât şi cantitativ. Asta înseamnă că vei petrece mai puţin timp filtrând prin zeci de CV-uri pentru a ajunge la viitorul angajat” a spus Andrei Frunză, CEO BestJobs, în cadrul emisunii ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO