Profesii

Sfatul experţilor în programe de leadership development: Renunţaţi la programele de team building organizate în weekend! Această practică arată că managerii nu iau în serios munca în echipă

Sfatul experţilor în programe de leadership development: Renunţaţi la programele de team building organizate în weekend! Această practică arată că managerii nu iau în serios munca în echipă

CHRIS NEL, cofondator al Quest Leadership Ltd., o reţea de facilitatori din Europa care livrează programe de leadership development, consultanţă, training şi coaching Cu cât presiunea din organizaţii este mai mare, cu atât managerii vor să aibă o rentabilitate a investiţiei cât mai bună. De aceea organizează team buildinguri în weekend, pentru a nu scoate oamenii „din producţie“ în timpul săptămânii. Însă de regulă astfel de iniţiative eşuează.

Autor: Adelina Mihai

02.06.2019, 11:15 5739

Tendinţa companiilor de a organiza programe team building în zilele libere ale angajaţilor trebuie să înceteze, pentru că nu aduce beneficii de creştere a productivităţii şi chiar poate afecta negativ nivelul de devotament profesional al angajaţilor.

„Organizarea de programe de team building pe parcursul zilelor de weekend repre­zintă un fel de exercitare abuzivă a puterii de către mana­geri. Aceştia cred că astfel de programe sunt distractive şi nu vor să le organizeze în zilele lucrătoare, în care munca este «serioasă». Însă acest lucru denotă faptul că managerii nu iau în serios munca în echipă, ci o percep mai degrabă ca pe o distracţie şi de aceea astfel de intiţiative eşuează“, a spus Chris Nel, cofondator al Quest Leadership Ltd., o reţea de facilitatori din Europa care livrează programe de lea­der­ship development, consultanţă, training şi coaching. El a fost prezent ieri la Bu­cureşti, la un eveniment aniversar organizat de firma de training şi consultanţă Human Invest. În opinia lui Chris Nel, mana­gerii din companii ar trebui să apre­cieze mai mult eforturile oamenilor care par­ticipă la programele menite să îmbu­nă­tă­ţească munca în echipă şi să nu mai in­ves­tească în activităţi care nu le aduc valoare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.8909
Diferență: -0,3687
Ieri: 4.9090
Azi: 4.7450
Diferență: -0,0926
Ieri: 4.7494
Azi: 5.7696
Diferență: -0,5858
Ieri: 5.8036
Azi: 5.0380
Diferență: -0,1783
Ieri: 5.0470