Profesii

Simona Cocoş a mai primit patru ani la cârma producătorului de medicamente Zentiva

Simona Cocoş a mai primit patru ani la cârma...

Autor: Tibi Oprea

22.03.2023, 17:23 151

Zentiva (simbol bursier SCD), unul dintre cei mai mari producători de medicamente din România, a anunţat miercuri la Bursa de Valori Bucureşti că administratorii au decis pe 22 martie 2023 numirea şi confirmarea Simonei Cocoş în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie până la data de 21 martie 2027

Totodată, Consiliul de Administraţie a decis numirea şi confirmarea continuităţii Simonei Cocoş în funcţia de Director General al societăţii până la data de 21 martie 2027 sau pe o durată mai scurtă, dacă Zentiva va decide astfel, după caz.

Simona Cocoş a preluat funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie în august 2021, după încetarea mandatului lui Nicholas Robert Haggar în urma demisiei din funcţiile de membru şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie. Ea ocupă şi funcţia de director general al Zentiva Moldova.

Recent, Simona Cocoş a fost numită să conducă APMGR, asociaţia care reuneşte companiile producătoare de medicamente generice şi biosimilare prezente pe piaţa locală, pentru un mandat de doi ani.

Compania este controlată de grupul Zentiva (95,9%) deţinut de fondul Advent International, prezent şi pe piaţa locală cu o fabric în Bucureşti (Sicomed). Acţiunile SCD înregistrează o creştere de 2% de la începutul acestui an, pe fondul unor tranzacţii de 88.500 de lei, respectiv un plus de 4,2% în ultimul an, pe tranzacţii de 551.100 de lei, arată datele BVB.

Zentiva a încheiat anul 2022 cu cu un profit net de 89 mil. lei, cu 15% mai mic decât cel din 2021, la afaceri de 753 mil. lei, în creştere cu 10%, conform datelor din raportul financiar anual preliminar publicat la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO