Profesii

Simona Halep a fost eliminată în semifinala Wimbledon

Simona Halep a fost eliminată în semifinala Wimbledon

Autor: Adrian Petculescu

03.07.2014, 18:44 1581

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13, în penultimul act al competiţiei.

Halep a început mai bine ca în partida precedentă, cu Sabine Liscki, şi a reuşit break-ul în ghemul al treilea al meciului, dar canadianca a replicat imediat şi a câştigat şi ea pe serviciul româncei.

La mingea de rebreak a adversarei, Halep a făcut o entorsă, după ce a alunecat şi piciorul stâng i s-a blocat în teren. Ea a fost nevoită să ceară time out medical, pentru a i se aplica un bandaj la încheietura gleznei, apoi a revenit pe teren.

Afectată de dureri, jucătoarea din Constanţa a încercat să scurteze durata schimburilor de mingi. În replică, Bouchard a ales să o plimbe pe româncă pe toată lăţimea terenului. Halep a rezistat ritmului, ajutată fiind şi de lipsa de precizie a loviturilor adversarei (15 greşeli în set). Uşor, uşor, rigiditatea în mişcare a jucătoarei române a scăzut.

Cele două jucătoare şi-au fructificat serviciul, astfel că s-a ajuns în tie-break. La scorul de 3-2 pentru Halep, unei spectatoare din tribune i s-a făcut rău şi arbitrul Kader Mouni a oprit meciul şi cerut asistenţa organziatorilor. Partida a fost reluată după câteva minute.

Halep a condus cu 4-2, Bouchard a întors scorul la 6-4 în favoarea ei şi apoi a închis setul cu 7-5 în tie-break, după 60 de minute.

Şi setul al doilea a început cu două ghemuri în care ambele sportive şi-au câştigat serviciul. Însă jocul canadiencei a crescut în precizie, astfel că ea a obţinut break-ul la 1-1, apoi a dus scorul la 3-1. Ezitantă la serviciu în continuare, Simona Halep a cedat încă un break, iar Bouchard a ajuns la scorul de 5-1. Jucătoarea născută la Montreal a ratat trei mingi de meci pe serviciul româncei, a mai irosit încă două pe propriul serviciu, dar a fructificat-o pe a şasea, şi a câştigat setul, cu 6-2, şi meciul după o oră şi 34 de minute.

În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

Simona Halep este prima jucătoare din România care se califică în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981.

Calificarea în semifinale este recompensată cu 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA.

În cazul în care ar fi ajuns în ultimul act pe iarba londoneză, românca ar fi ocupat de luni locul 2 WTA.

Simona Halep a reuşit în acest an să atingă sferturile de finală la Australian Open, finala la French Open şi semifinalele la Wimbledon.

Ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open, va avea loc în perioada 25 august - 8 septembrie, la New York.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO